Federale regering kan het niet en wil het niet - Opnieuw gemiste kans om structureel te hervormen

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen beschouwt het akkoord over de federale begrotingscontrole als een zoveelste gemiste kans voor verdere hervormingen. De federale regering doet een kleine extra inspanning om de overheidsuitgaven onder controle te houden maar dit is veel te weinig als aanzet naar een structurele sanering van de overheidsfinanciën. Van echte hervormingen is geen sprake. Nochtans kunnen enkel diepgaande hervormingen onze begroting weer structureel op het pad naar een evenwicht brengen.

“Dit is opnieuw een gemiste kans om structureel te hervormen”, zegt Bert Mons, gedelegeerd bestuurder van Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen. “Het zijn daarenboven de bedrijven die – opnieuw – de grootste nieuwe lasten te slikken krijgen: de verhoging van de investeringsaftrek wordt uitgesteld, de minimumbelasting voor multinationals wordt maximaal verhoogd, de voordelige regeling voor de eerste aanwervingen wordt ingesnoerd. De federale regering mist opnieuw een kans om structureel te hervormen. De rekening wordt gewoon doorgeschoven naar de bedrijven. Men vergeet dat de bedrijven nog volop herstellen van de coronacrisis, de energiecrisis en de inflatiecrisis met de automatische koppeling van de lonen aan de index als een molensteen rond de nek van de ondernemingen.”

Bert Mons

Gedelegeerd bestuurder

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen wil ondernemerschap stimuleren om de welvaart en het welzijn in onze regio te verzekeren en bevorderen. Meer dan 3.200 bedrijven zijn lid van Voka West-Vlaanderen: starters en gevestigde waarden, productiebedrijven en dienstverlenende organisaties. Onze leden zijn goed voor 68% van de private tewerkstelling in West-Vlaanderen. Daarmee zijn we het meest nabije, invloedrijke, professionele netwerk van ondernemers en de meest representatieve organisatie van ondernemingen in West-Vlaanderen.

Contact