Skip to Content
Apzi - Voka West-Vlaanderen opgelucht en tevreden met voortgang in dossier Zeesluis in Zeebrugge

Apzi - Voka West-Vlaanderen opgelucht en tevreden met voortgang in dossier Zeesluis in Zeebrugge

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters kondigde donderdag aan dat een akkoord werd bereikt met de partijen die bij de Raad van State een beroepsprocedure hadden aangespannen tegen de bouw van de nieuwe Visartsluis in de haven van Zeebrugge. Hierdoor hing er een zwaard van Damocles boven dit belangrijke dossier.

Doordat de verschillende partijen nu een akkoord hebben bereikt, worden de lopende procedures stopgezet en kan verder worden gewerkt aan het project. Als er nu geen wiel meer afloopt, hoopt minister Peeters in 2024 te starten met de effectieve bouw van de zeesluis.

Apzi - Voka West-Vlaanderen is opgetogen dat de minister erin geslaagd is om een oplossing te vinden voor de bezwaren van de partijen die een klacht hadden ingediend en wenst de minister en het team hiervoor te bedanken. Tegelijk hoopt de ondernemersorganisatie dat we nu echt vertrokken zijn en dat er na het projectbesluit niet opnieuw bezwaarschriften worden ingediend. Het zou daarom ook goed zijn dat het projectteam proactief blijft inzetten op begeleiding op maat van de omliggende bedrijven en omwonenden, zodat alle resterende gevoeligheden weggemasseerd kunnen worden.

Daarnaast is het belangrijk dat er zeer snel een goede oplossing uit de bus komt voor elk van de 25 bedrijven die moeten verhuizen voor de bouw van de sluis, tunnel en ringweg. Sommigen moeten reeds in 2023 hun huidig pand verlaten, maar kunnen pas in 2024 terecht op het nieuwe bedrijventerrein De Spie. Hier moeten de bevoegde diensten nog meer toewerken naar oplossingen die de bedrijfscontinuïteit niet in het gedrang brengen.

Meer info:

Marc Adriansens: 0475/42 00 93

Dieter Coussée: 0473/41 18 76

Story image

 

 

Over Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen wil ondernemerschap stimuleren om de welvaart en het welzijn in onze regio te verzekeren en bevorderen. Meer dan 3.200 bedrijven zijn lid van Voka West-Vlaanderen: starters en gevestigde waarden, productiebedrijven en dienstverlenende organisaties. Onze leden zijn goed voor 68% van de private tewerkstelling in West-Vlaanderen. Daarmee zijn we het meest nabije, invloedrijke, professionele netwerk van ondernemers en de meest representatieve organisatie van ondernemingen in West-Vlaanderen.

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen
President Kennedylaan 9
8700 Kortrijk