Skip to Content
Dossier Kustvisie niet langer 'Complex Project'

Dossier Kustvisie niet langer 'Complex Project'

Voka – Kamer van Koophandel West-Vlaanderen neemt akte van de beslissing van de Vlaamse overheid om niet langer de procedure van de zogenaamde “Complexe projecten” te gebruiken voor het dossier Kustvisie, waarmee de Vlaamse overheid de kustregio wil beschermen tegen een 1000-jarige storm en extreme overstromingen. Vlaams Minister van Mobiliteit en Openbare Werken, Lydia Peeters, kondigde dit donderdag aan in het Vlaams Parlement. Ze meldde eveneens dat er een nieuwe procesaanpak-op-maat komt, onder leiding van urbanist Alexander D’hooghe (vooral bekend vanwege zijn aandeel in de oplossing van het Oosterweeldossier).

Bert Mons, gedelegeerd bestuurder van Voka West-Vlaanderen: “Concrete dossiers zoals de nieuwe zeesluis in Zeebrugge zijn al moeilijk genoeg, dus wij begrijpen dat er een andere methodologie gezocht wordt voor het dossier Kustvisie, dat momenteel nog op een abstract en strategisch niveau zit waardoor er nog heel wat onzekerheden zijn over de tijdsschaal en de precieze ingrepen. Dit mag er echter niet toe leiden dat het dossier nu zou stilvallen, wel integendeel. Men moet de bevolking en stakeholders vanaf nu zeer actief betrekken bij de mogelijke scenario’s en op die manier het draagvlak voor dit belangrijke dossier vergroten.”

Bert Mons Gedelegeerd bestuurder

 

 

Over Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen wil ondernemerschap stimuleren om de welvaart en het welzijn in onze regio te verzekeren en bevorderen. Meer dan 3.200 bedrijven zijn lid van Voka West-Vlaanderen: starters en gevestigde waarden, productiebedrijven en dienstverlenende organisaties. Onze leden zijn goed voor 68% van de private tewerkstelling in West-Vlaanderen. Daarmee zijn we het meest nabije, invloedrijke, professionele netwerk van ondernemers en de meest representatieve organisatie van ondernemingen in West-Vlaanderen.

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen
President Kennedylaan 9
8700 Kortrijk