Skip to Content
Dringend duidelijkheid nodig over de coronamaatregelen op de werkvloer vanaf 1 september

Dringend duidelijkheid nodig over de coronamaatregelen op de werkvloer vanaf 1 september

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen vraagt dat er duidelijkheid komt over de coronamaatregelen die op de werkvloer zullen gelden vanaf 1 september. De huidige maatregelen zijn te streng, gezien de hoge vaccinatiegraad.

Vandaag blijft het voor werkgevers nog onvoldoende duidelijk welke maatregelen nog van toepassing zullen zijn op de werkvloer. Werkgevers willen samen met hun medewerkers een nieuwe start maken in september en hebben daar tijdig duidelijkheid rond nodig. De coronamaatregelen op de werkvloer moeten logisch zijn en aangepast aan de vaccinatiegraad”, zegt Bert Mons, gedelegeerd bestuurder van Voka West-Vlaanderen.

Het verschil tussen wat privé weer mag en wat op de werkvloer nog moet, dreigt te groot te worden. Een goed voorbeeld is de situatie in de bedrijfskantines: social distancing blijft daar vereist terwijl dat niet meer hoeft in de reguliere horeca. Gezien de erg hoge vaccinatiegraad in Vlaanderen vindt Voka West-Vlaanderen het niet meer verantwoord om de coronamaatregelen zoals ze nu zijn aan te houden.

De Generieke Gids, die de coronamaatregelen op de werkvloer bevat, moet worden geactualiseerd. Voka West-Vlaanderen roept de federale sociale partners op om daar versneld werk van te maken.

Voka West-Vlaanderen herhaalt de vraag om werkgevers inzicht te verlenen in de vaccinatiegraad van hun personeelsgroep. Dit dient te gebeuren op een geaggregeerd niveau zodat de individuele privacy gerespecteerd blijft.

Bert Mons Gedelegeerd bestuurder

 

Over Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen wil ondernemerschap stimuleren om de welvaart en het welzijn in onze regio te verzekeren en bevorderen. Meer dan 3.200 bedrijven zijn lid van Voka West-Vlaanderen: starters en gevestigde waarden, productiebedrijven en dienstverlenende organisaties. Onze leden zijn goed voor 68% van de private tewerkstelling in West-Vlaanderen. Daarmee zijn we het meest nabije, invloedrijke, professionele netwerk van ondernemers en de meest representatieve organisatie van ondernemingen in West-Vlaanderen.

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen
President Kennedylaan 9
8700 Kortrijk