Skip to Content

Persuitnodiging: Voka West-Vlaanderen en VTI Oostende starten met Bedrijfsstages for kids

Op 3 en 4 november proeven kinderen van bedrijfsleven bij 4 Oostendse topondernemingen

OOSTENDE, 3 november 2022 – Samen met VTI Oostende organiseert Voka West-Vlaanderen op 3 en 4 november de eerste Bedrijfsstages for kids, waarbij kinderen uit het 5de en het 6de leerjaar op een leuke en unieke manier kennismaken met de sectoren van de bouw, chemie, technologie en logistiek. Ze bezoeken 4 topbedrijven in Oostende – Daikin, Van Huele, Mainfreight en Proviron – en ontdekken tijdens leuke doe-activiteiten sectoren die hun tot dan wellicht nog onbekend waren.

Beste journalist,

Op donderdag 3 en vrijdag 4 november organiseren Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen en VTI Oostende de eerste Bedrijfsstages for kids in Oostende. Twee dagen lang ontdekken kinderen uit het 5de en 6de leerjaar op een leuke, unieke manier de sectoren van de bouw, chemie, technologie en logistiek. Tijdens leuke doe-activiteiten maken kinderen kennis met 4 Oostendse topbedrijven: Daikin, Van Huele, Mainfreight en Proviron.

Het doel van dit initiatief is tweeledig: enerzijds versterken we de regionale banden tussen scholen en ondernemingen, anderzijds maken we kinderen warm voor technische (STEM-)opleidingen. Op vandaag kiezen kinderen in de overstap naar het secundair onderwijs te weinig voor een STEM-opleiding. Volgens de laatste STEM-monitor is er bijna geen stijging van het aantal STEM-leerlingen in TSO en zelfs een daling in BSO. Nochtans smeekt de bedrijfswereld om technische profielen. Ook heel wat nieuwe jobs en functies zijn STEM-gerelateerd


Programma

Donderdag 3 november

 • Daikin
  ​van 9.00 tot 11.30 uur
  ​Adres: Zandvoordestraat 300, Oostende
 • Van Huele
  ​van 14.00 tot 16.30 uur
  ​Adres: Zandvoordestraat 453, Oostende

Vrijdag 4 november

 • Mainfreight
  ​van 9.00 tot 11.30 uur
  ​Adres: Zandvoordestraat 405, Oostende
 • Proviron
  ​van 14.00 tot 16.30 uur
  ​Adres: Oudenburgsesteenweg 100, Oostende

Wil u te weten komen wat de Bedrijfsstages voor kids inhouden tijdens één van de bedrijfsbezoeken? Neem dan contact op met Margot Dhondt.

Margot Dhondt Marketing & communicatie

 

 

 

Over Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen wil ondernemerschap stimuleren om de welvaart en het welzijn in onze regio te verzekeren en bevorderen. Meer dan 3.200 bedrijven zijn lid van Voka West-Vlaanderen: starters en gevestigde waarden, productiebedrijven en dienstverlenende organisaties. Onze leden zijn goed voor 68% van de private tewerkstelling in West-Vlaanderen. Daarmee zijn we het meest nabije, invloedrijke, professionele netwerk van ondernemers en de meest representatieve organisatie van ondernemingen in West-Vlaanderen.

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen
President Kennedylaan 9
8700 Kortrijk