Skip to Content
Voka Open Bedrijvendag op 2 oktober - Bedrijvigheid, jong ondernemerschap en animatie in Voka | Brugge

Voka Open Bedrijvendag op 2 oktober - Bedrijvigheid, jong ondernemerschap en animatie in Voka | Brugge

Voka West-Vlaanderen opent deuren voor grote publiek tijdens 32ste Voka Open Bedrijvendag

OOSTKAMP - Ter gelegenheid van Voka Open Bedrijvendag, zondag 2 oktober, opent Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen de deuren van zijn hub, Voka | Brugge, voor het grote publiek. Jong en oud kunnen er de hele dag bedrijvigheid ervaren en kennismaken met vier jonge starters, deelnemers aan het Voka-traject voor startende ondernemers.

Voka Open Bedrijvendag gaat hybride

De jaarlijks honderdduizenden bezoekers getuigen van het succes van Voka Open Bedrijvendag, dat dit jaar al aan zijn 32ste editie toe is. “Voor bedrijven is het dé gelegenheid om te tonen aan het grote publiek waar zij zich dagelijks voor inzetten. De bezoekers krijgen dan weer een unieke blik achter de bedrijfsmuren en ontdekken dat onze ondernemingen een cruciale maatschappelijke rol vervullen”, zegt Bert Mons van Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen.

Het grootste eendagsevenement van Vlaanderen en Brussel ging in 2020 voor het eerst niet fysiek, maar virtueel door. Een trend die zich verderzet: naast het zien, horen en voelen tijdens een bezoek op Voka Open Bedrijvendag zelf, zijn de deelnemende bedrijven het hele jaar door virtueel te bezoeken via de website van Voka Open Bedrijvendag www.openbedrijvendagvirtueel.be

Jong ondernemerschap in Voka | Brugge

Ter gelegenheid van Voka Open Bedrijvendag opent Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen de deuren van zijn hub, Voka | Brugge, voor het grote publiek. Die hub staat gelijk aan 600 m² state-of-the-art leeromgeving, uitgerust met educatieve topinfrastructuur en de nieuwste digitale technologieën. Traditionele lesvormen kunnen er vlekkeloos gecombineerd worden met digitale, waardoor Voka West-Vlaanderen ondernemers een hoogstaande off- en online leerervaring kan garanderen. Omdat groei een en-en-en-verhaal is, is Voka | Brugge naast een uitdagende leeromgeving, ook een ontmoetingsplaats om te co-creëren en te netwerken.

“Tijdens je bezoek maak je ook kennis met vier jonge West-Vlaamse ondernemingen: Nomet, Karmicare, Swivvle en Immohelp. Zij laten je met veel trots en enthousiasme hun b2c-product zien en vertellen jou hun ondernemersverhaal. Alle vier volgen zij het Voka Bryo-traject voor jonge startende ondernemers”, aldus nog Bert Mons van Voka West-Vlaanderen.

Voor de jonge ondernemers is dit de uitgelezen kans om zich voor te stellen en hun netwerk uit te breiden. "Voor Swivvle is dit echt de 'kick-off': na twee jaar hard werken, kan ik nu eindelijk het hele verhaal én het resultaat brengen", zegt Lien Degrauwe van Swivvle. "Dankzij het Voka Bryo-traject kon ik snel een kwalitatief netwerk opbouwen en uitdagingen afstemmen met gelijkgestemden. Bovendien kreeg ik advies van specialisten over topics die in mijn traject moeilijk of ontgonnen gebied waren." Victor Popov van Karmicare beaamt dat: "Het Voka Bryo-traject zorgt ervoor dat je constant de juiste connecties legt, connecties die je helpen om je bedrijf sneller te doen groeien van een start-up naar een scale-up."

Animatie en multibedrijfsbezoek

“Tijdens Voka Open Bedrijvendag is iedereen welkom, jong en minder jong. Dankzij de animatie die we voorzien, wordt het ook voor kinderen een leuke ervaring", besluit Bert Mons. Naast Voka | Brugge openen ook de andere residenten van O-Forty hun deuren. Op één locatie kunnen bezoekers dus wel tien bedrijven leren kennen.


Praktisch

Zondag 2 oktober 2022
​van 10.00 tot 17.00 uur

Voka | Brugge
​Kapellestraat 138 (Bedrijvencampus O-Forty)
​8020 Oostkamp

Margot Dhondt Marketing & communicatie
Over Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen wil ondernemerschap stimuleren om de welvaart en het welzijn in onze regio te verzekeren en bevorderen. Meer dan 3.200 bedrijven zijn lid van Voka West-Vlaanderen: starters en gevestigde waarden, productiebedrijven en dienstverlenende organisaties. Onze leden zijn goed voor 68% van de private tewerkstelling in West-Vlaanderen. Daarmee zijn we het meest nabije, invloedrijke, professionele netwerk van ondernemers en de meest representatieve organisatie van ondernemingen in West-Vlaanderen.

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen
President Kennedylaan 9
8700 Kortrijk