Voka West-Vlaanderen CO2-neutraal tegen 2025

Met de Green Deal wil Europa het eerste klimaatneutrale continent worden. Om dat te doen moeten we onder meer naar een zero uitstoot van broeikasgassen tegen 2050. Straffe ambities, maar haalbaar. Sterker nog: de West-Vlaamse bedrijven zijn nu al volop die transitie aan het maken, stelt Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen vast. En ook Voka West-Vlaanderen zelf maakt momenteel de oefening om al tegen 2025 CO2-neutraal te zijn.

Bert Mons, gedelegeerd bestuurder Voka West-Vlaanderen: “We hebben ruim 3200 innovatieve leden die allemaal mee de schouders zetten onder de uitdagingen waar we als maatschappij voor staan. Zo zijn al heel wat bedrijven met een grondige kennis van zaken en vooral zin voor innovatie hun energiebeleid aan het transformeren. Je ziet in de pers dan ook regelmatig succesverhalen opduiken over de transitie van West-Vlaamse bedrijven naar een klimaatneutrale bedrijfsvoering.”

Als dienstverlener voor die innovatieve bedrijven blijft Voka West-Vlaanderen zelf uiteraard ook niet achterop. Eind vorig jaar ging Voka West-Vlaanderen in zee met E-luse uit Waregem. Een eyeopener, geeft Bert Mons mee:

“Bij CO2 denken we nog te vaak alleen aan directe uitstoot of verbruik, maar CO2-emissies zitten ook indirect in de events die we organiseren, de servers die we gebruiken, de magazines die we laten drukken. E-luse begeleidt ons om al die aspecten helder in kaart te krijgen en te kijken hoe we die anders kunnen aanpakken. Op die manier willen we als Voka West-Vlaanderen tegen 2025 al CO2-neutraal zijn.”

Bert Mons

Gedelegeerd bestuurder

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen wil ondernemerschap stimuleren om de welvaart en het welzijn in onze regio te verzekeren en bevorderen. Meer dan 3.200 bedrijven zijn lid van Voka West-Vlaanderen: starters en gevestigde waarden, productiebedrijven en dienstverlenende organisaties. Onze leden zijn goed voor 68% van de private tewerkstelling in West-Vlaanderen. Daarmee zijn we het meest nabije, invloedrijke, professionele netwerk van ondernemers en de meest representatieve organisatie van ondernemingen in West-Vlaanderen.

Contact