Skip to Content
Voka West-Vlaanderen feliciteert West-Vlaamse Gazellen 2022

Voka West-Vlaanderen feliciteert West-Vlaamse Gazellen 2022

Dit jaar verkiezen Trends en Trends-Tendances voor de 21ste keer de Trends Gazellen. Agristo (grote bedrijven), Dataline Holding (middelgrote bedrijven) en Van Bruaene-Bulthé (kleine bedrijven) kaapten de hoofdprijs weg: zij mogen zich een jaar lang Trends Gazellen Ambassadeur noemen. Voka West-Vlaanderen feliciteert hen met deze mooie erkenning.

Naar jaarlijkse traditie selecteert de redactie van Trends Magazine 250 Trends Gazellen per provincie. Deze snelgroeiende bedrijven (‘Gazellen’) zijn competitieve ondernemingen die een positieve invloed hebben op het ondernemersklimaat in hun regio. Trends Gazellen worden beschouwd als inspirerende rolmodellen voor andere bedrijven: ze vormen dan ook een krachtbron van innovatie en werkgelegenheid.

“We willen Agristo, Dataline Holding en Van Bruaene-Bulthé feliciteren met de erkenning als Trends Gazelle”, zegt Bert Mons, gedelegeerd bestuurder van Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen. “Het zijn stuk voor stuk sterke bedrijven die als voorbeeld fungeren voor andere, jonge ondernemingen en ondernemers in spe. Ze vormen een belangrijk onderdeel van ons economisch landschap en beïnvloeden het ondernemersklimaat in en buiten onze regio op een positieve manier.”

Trends Gazelle word je op basis van harde groeicijfers: groei in omzet, groei in personeel en groei in toegevoegde waarde. Het bedrijf dat de hoogste plaats in de lijst behaalt, mag zich een jaar lang Trends Gazellen Ambassadeur noemen. Alle andere bedrijven ontvangen het diploma van genomineerde Trends Gazelle 2022.

Dit zijn de West-Vlaamse Trends Gazellen 2022:

  • In de categorie grote bedrijven werd Agristo uitgeroepen als winnaar. De producent van voorgebakken en diepgevroren aardappelproducten met hoofdzetel in Harelbeke-Hulste mocht zich in 2020 al eens Ambassadeur van de West-Vlaamse Gazellen noemen. Na een onderbreking van een jaar staat het bedrijf weer bovenaan in de ranking. Agristo is uitgegroeid tot wereldspeler: het bedrijf is actief in meer dan 120 landen en draait een jaarlijkse omzet van ruim 600 miljoen euro. “We plukken nu de vruchten van onze forse investeringen in duurzame energie”, zeggen CEO Filip Wallays en co-CEO Hannelore Raes.
  • Onder de middelgrote bedrijven won Dataline Holding. Deze verborgen parel uit Zedelgem ontwikkelt businesssoftware voor de grafische productie-industrie. Als marktspeler in de Benelux begon het bedrijf onlangs aan de internationale expansie. In 2023 staan nog enkele buitenlandse overnames gepland.
  • Bij de kleine bedrijven werd Van Bruaene-Bulthé benoemd als Ambassadeur. Met Tastoe creëerde de Roeselaarse familie een unieke eet- en winkelformule, met een knipoog naar de familiale roots in de bakkerijwereld. De zaak bestaat aan de ene kant uit een moderne winkel met dagverse creaties en aan de andere kant uit een horecazaak. Door de coronapandemie moesten ze die laatste kant al snel (tijdelijk) sluiten en inspelen op de snelgroeiende e-commerce. De zaak is intussen weer volledig open, maar de website draait nog steeds goed.

Op 4 mei worden de nationale Trends Gazellen bekendgemaakt in Brussel.

Bert Mons Gedelegeerd bestuurder

 

Over Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen wil ondernemerschap stimuleren om de welvaart en het welzijn in onze regio te verzekeren en bevorderen. Meer dan 3.200 bedrijven zijn lid van Voka West-Vlaanderen: starters en gevestigde waarden, productiebedrijven en dienstverlenende organisaties. Onze leden zijn goed voor 68% van de private tewerkstelling in West-Vlaanderen. Daarmee zijn we het meest nabije, invloedrijke, professionele netwerk van ondernemers en de meest representatieve organisatie van ondernemingen in West-Vlaanderen.

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen
President Kennedylaan 9
8700 Kortrijk