Skip to Content
Voka West-Vlaanderen opent innovatieve hub Voka | Brugge

Voka West-Vlaanderen opent innovatieve hub Voka | Brugge

Afgelopen vrijdag opende Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen officieel zijn gloednieuwe hub Voka | Brugge in aanwezigheid van viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Economie en Innovatie, Hilde Crevits. Met Voka | Brugge wil de ondernemersorganisatie zijn aanwezigheid in het noorden van West-Vlaanderen versterken en voluit inzetten op levenslang leren. “Onze nieuwe stek heeft geen kantoorfunctie, maar is een 600 m² state-of-the-art leeromgeving met educatieve topinfrastructuur en de nieuwste digitale technologieën die ons toelaten om traditionele lesvormen te combineren met digitale”, zegt Bert Mons, gedelegeerd bestuurder Voka West-Vlaanderen.

“De fysieke nabijheid is dé USP van Voka West-Vlaanderen dat na Kortrijk nu ook vanuit Oostkamp voor nog meer kruisbestuiving wil zorgen en aan community-building doen”, zegt Bert Mons. “Voka West-Vlaanderen zal van hieruit de bredere Noord-West-Vlaamse regio als inspirerende voedingsbodem en magneetfunctie voor West-Vlaams en ander talent mee helpen uitbouwen. We geloven sterk in de kracht van samenhorigheid. ‘Samen Groeien’ is niet voor niets onze baseline.”

Naast het versterken van zijn aanwezigheid in het noorden van de provincie, wil Voka West-Vlaanderen met deze investering zijn rol als facilitator voor ondernemers en hun medewerkers op hun levenslang leren traject verder versterken. “Hen nog beter en sneller aansluiting laten vinden op de kennis en kunde die in de toekomst van belang zullen zijn, dat is onze missie en continue opdracht”, besluit Bert Mons, gedelegeerd bestuurder Voka West-Vlaanderen.

Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits: “Voka | Brugge heeft werkelijk alle troeven in handen om de innovatieve hub van Voka West-Vlaanderen te worden. Ik hoop dat dit initiatief een lichtend baken en een gedroomde leeromgeving zal zijn voor alle ondernemers die de handschoen willen opnemen en meebouwen aan de learning twenties.  We willen in Vlaanderen de omslag maken naar een echte leercultuur, met scholing, omscholing en bijscholing doorheen de hele loopbaan.”

Meer informatie over Voka | Brugge vindt u hier.

Bert Mons Gedelegeerd bestuurder

 

Over Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen wil ondernemerschap stimuleren om de welvaart en het welzijn in onze regio te verzekeren en bevorderen. Meer dan 3.200 bedrijven zijn lid van Voka West-Vlaanderen: starters en gevestigde waarden, productiebedrijven en dienstverlenende organisaties. Onze leden zijn goed voor 68% van de private tewerkstelling in West-Vlaanderen. Daarmee zijn we het meest nabije, invloedrijke, professionele netwerk van ondernemers en de meest representatieve organisatie van ondernemingen in West-Vlaanderen.

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen
President Kennedylaan 9
8700 Kortrijk