Voka West-Vlaanderen roept op om stakingen in openbare sector te beëindigen

Voka West-Vlaanderen roept op om stakingen in openbare sector te beëindigen

De stakingen in de openbare sector brengen de Vlaamse economie forse schade toe en zetten onze buitenlandse reputatie op het spel. Het scheepverkeer via de binnenwateren ligt lam door een staking van het sluispersoneel en de loodsen. De binnenvaart en de bereikbaarheid van onze havens zijn een belangrijke draaischijf voor de logistiek in Vlaanderen en voor de verbindingen met onze buurlanden. Daarbovenop komt vanaf vanavond opnieuw een staking bij NMBS en Infrabel waardoor het spoorverkeer twee dagen lang ernstig verstoord zal zijn, met grote hinder voor iedereen die op de trein rekent om van en naar het werk te gaan.

De Vlaamse economie die het al moeilijk heeft, wordt hard getroffen door de stakingen in de openbare sector. De impact van deze stakingen is disproportioneel groot. Vooral ondernemingen en hun medewerkers staan in de kou. Wij roepen de vakbonden op om de stakingen te beëindigen en de acties op een andere manier te voeren. Het is onbezonnen om in moeilijke tijden onze economie moedwillig schade te berokkenen. We roepen iedereen op om rond de tafel te gaan zitten en het sociaal overleg alle kansen te geven. Redelijkheid in de syndicale eisen zal hiervoor noodzakelijk zijn”, zegt Bert Mons, gedelegeerd bestuurder van Voka West-Vlaanderen.

Bert Mons Gedelegeerd bestuurder

 

Over Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen wil ondernemerschap stimuleren om de welvaart en het welzijn in onze regio te verzekeren en bevorderen. Meer dan 3.200 bedrijven zijn lid van Voka West-Vlaanderen: starters en gevestigde waarden, productiebedrijven en dienstverlenende organisaties. Onze leden zijn goed voor 68% van de private tewerkstelling in West-Vlaanderen. Daarmee zijn we het meest nabije, invloedrijke, professionele netwerk van ondernemers en de meest representatieve organisatie van ondernemingen in West-Vlaanderen.

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen
President Kennedylaan 9
8700 Kortrijk