Skip to Content
Voka4Students laat studenten kennismaken met werken en ondernemen in West-Vlaanderen

Voka4Students laat studenten kennismaken met werken en ondernemen in West-Vlaanderen

Onder de naam Voka4Students wil Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen studenten warm maken om te werken en te ondernemen in eigen regio. “Via dit nieuwe initiatief willen we jongeren kennis laten maken met de vele boeiende en innoverende West-Vlaamse bedrijven”, zegt Bert Mons, gedelegeerd bestuurder Voka West-Vlaanderen. “Daarnaast laten we studenten proeven van het ondernemerschap en begeleiden we hen in de opstart en de uitbouw van een onderneming.”

West-Vlaanderen is een ideale biotoop om een professionele carrière uit te bouwen: hetzij als ondernemer, hetzij als medewerker binnen een (groei)bedrijf. Met Voka4Students reikt Voka West-Vlaanderen studenten de hand om de arbeidsmarkt in West-Vlaanderen te ontdekken of om een eigen ondernemersidee concreet gestalte te geven. Dat zal gebeuren via verschillende activiteiten verspreid over het hele academiejaar.

Ondernemerschap

Voka4Students laat studenten kennismaken met het ondernemerschap via twee trajecten: het Bryo International Bootcamp voor studenten die willen proeven van het ondernemerschap en het nieuwe traject Bryo Student, bedoeld voor studenten met concrete ondernemersplannen. ​ ​

“Met Bryo Student krijgen de Bryo-trajecten er in West-Vlaanderen vanaf dit academiejaar een broertje bij”, verduidelijkt Aline Geldhof, Adviseur Startend Ondernemen bij Voka West-Vlaanderen. “Gedurende een zestal maanden worden studenten met een ondernemersidee begeleid en klaargestoomd om hun eigen bedrijf op te starten en verder uit te werken. Dit doen we door hen de juiste tools, kennis en contacten aan te reiken.” ​

Werken in eigen streek

Voka4Students biedt echter meer dan alleen activiteiten gericht op ondernemerschap. Ook wil het initiatief studenten warm maken om bij de vele boeiende en innoverende West-Vlaamse werkgevers aan de slag te gaan.

“Via Voka4Students krijgen studenten een blik achter de schermen bij West-Vlaamse bedrijven en horen ze getuigenissen van recent afgestudeerde medewerkers die hun dagelijkse jobinhoud schetsen”, verduidelijkt Joyce Simoens, Adviseur Arbeidsmarkt en Onderwijs bij Voka West-Vlaanderen. “Daarbovenop organiseren we ook een uitdagende businessgame waarbij studenten in groep een probleemstelling uitwerken.”

“Ten slotte organiseren we ook ‘Pot en Pint’, een laagdrempelig event waarbij we nog meer getuigenissen van jonge medewerkers aan bod laten komen. Hier willen we studenten op een informele manier laten connecteren met het West-Vlaamse bedrijfsleven. De studenten krijgen hier de kans om persoonlijk in dialoog te gaan met de werkgevers van de bedrijven in de streek. Het is een plezante, ongedwongen manier om studenten te enthousiasmeren voor een job bij een van de vele West-Vlaamse bedrijven”, besluit Bert Mons.

Meer weten over de activiteiten van Voka4Students? Ga dan naar https://www.voka.be/west-vlaanderen/voka4students.

Bert Mons Gedelegeerd bestuurder

 

Over Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen wil ondernemerschap stimuleren om de welvaart en het welzijn in onze regio te verzekeren en bevorderen. Meer dan 3.200 bedrijven zijn lid van Voka West-Vlaanderen: starters en gevestigde waarden, productiebedrijven en dienstverlenende organisaties. Onze leden zijn goed voor 68% van de private tewerkstelling in West-Vlaanderen. Daarmee zijn we het meest nabije, invloedrijke, professionele netwerk van ondernemers en de meest representatieve organisatie van ondernemingen in West-Vlaanderen.

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen
President Kennedylaan 9
8700 Kortrijk