Skip to Content
What’s NXT: een uniek belevingsevent rond innovatief West-Vlaanderen

What’s NXT: een uniek belevingsevent rond innovatief West-Vlaanderen

‘What’s NXT?’ Heel veel! West-Vlaamse bedrijven bruisen van de toekomstplannen. Alleen vinden ze niet altijd jonge mensen om die plannen te helpen realiseren. Nochtans is West-Vlaanderen een topregio om te wonen, werken, leven en leren. Met ‘What’s NXT’ laten MNM, VRT, Voka West-Vlaanderen en POM West-Vlaanderen jongeren ervaren hoe hun toekomst in West-Vlaanderen eruit kan zien. Dit unieke technologische belevingsevent is voor bedrijven meteen de ideale kans om hun innovatieve plannen los te laten op duizenden potentieel toekomstige werknemers. Afspraak dus van 17 tot 19 maart 2022 in het nieuwe Beurs- en Congresgebouw in Brugge.

West-Vlaanderen heeft een historisch krappe arbeidsmarkt. Een van de grote prioriteiten voor West-Vlaamse bedrijven is dan ook het investeren in en het aantrekken van menselijk kapitaal, in het bijzonder van jongeren. Alleen zo kunnen de bedrijven duurzaam transformeren en ook in de toekomst hun koppositie behouden en versterken. De basis zit alvast goed: West-Vlaanderen is een topregio om in te wonen, te werken, te leven én te leren. Jongeren zien dat vandaag alleen nog niet altijd zo. Met What’s NXT willen de organisatoren daar verandering in brengen.

West-Vlaanderen als troefkaart

Op 17, 18 en 19 maart 2022 tonen MNM, VRT, Voka West-Vlaanderen en POM West-Vlaanderen welke innovaties en technologieën er allemaal in de West-Vlaamse bedrijven ontstaan. Op donderdag en vrijdag staat What’s NXT open voor jongeren van de derde graad van het secundair onderwijs, en voor studenten hoger onderwijs van binnen én buiten West-Vlaanderen. Ze worden er uitgedaagd om zelf de toekomst te helpen maken, geeft Steven Lemmens, nethoofd van MNM mee: “MNM daagt jongeren uit om na te denken over de wereld van vandaag én morgen. Samen met Voka West-Vlaanderen en POM West-Vlaanderen wil MNM jongeren klaarstomen voor een job, met toekomst, in een digitale wereld.”

Op zaterdag 19 maart verwelkomt What’s NXT dan iedereen, jong en oud, die zich wil laten onderdompelen in de West-Vlaamse toekomstwereld. “West-Vlaanderen heeft tal van innovatieve en vooruitstrevende bedrijven in sterke sectoren. Je vindt hier honderden boeiende jobs. En het hoger onderwijs in onze provincie bereidt je daar ook perfect op voor met unieke, toekomstgerichte opleidingen. Met What’s NXT willen we die troeven in de kijker zetten bij zowel jongeren als het brede publiek”, geeft Jean de Bethune, voorzitter van POM West-Vlaanderen, aan.

Een unieke kans voor bedrijven

Elk bedrijf dat mee innovatieve oplossingen bedenkt voor de toekomst en daarover in interactie wil gaan met duizenden nieuwsgierige jongeren, is welkom. Tijdens deze driedaagse kunnen bedrijven hun verhaal brengen aan potentiële toekomstige medewerkers en versterken ze tegelijk de onderlinge contacten met al even toekomstgedreven collega’s. Wie deze kans niet wil laten liggen, kan contact opnemen met [email protected] of [email protected].

Bert Mons, gedelegeerd bestuurder van Voka West-Vlaanderen, benadrukt het bijzondere van dit samenwerkingsverband en de unieke gelegenheid die dit biedt aan bedrijven om de innovatieve kant van West-Vlaanderen te laten zien: “Met What’s NXT tonen we aan jong en oud hoe goed het leven, wonen, werken én studeren is in onze provincie. Ondernemingen, kennisinstellingen en steden zullen drie dagen lang vanuit hun sterktes heel wat innovaties en toekomstperspectieven op een laagdrempelige manier tonen en laten beleven. We zijn heel erg trots dat we dit evenement naar West-Vlaanderen hebben kunnen halen”.

Story image
Bert Mons Gedelegeerd bestuurder

 

Over Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen wil ondernemerschap stimuleren om de welvaart en het welzijn in onze regio te verzekeren en bevorderen. Meer dan 3.200 bedrijven zijn lid van Voka West-Vlaanderen: starters en gevestigde waarden, productiebedrijven en dienstverlenende organisaties. Onze leden zijn goed voor 68% van de private tewerkstelling in West-Vlaanderen. Daarmee zijn we het meest nabije, invloedrijke, professionele netwerk van ondernemers en de meest representatieve organisatie van ondernemingen in West-Vlaanderen.

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen
President Kennedylaan 9
8700 Kortrijk